TutUMakIaS TV

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Επιτακτική ανάγκη για εκλογές το Μάρτιο. Ο μόνος τρόπος να αναστραφεί η πορεία στο χάος.Η πρωτοφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας διεθνώς (αφού βεβαίως δεν έχει καμμία αξιοπιστία στην ΕΕ) αλλά και οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις για σοβαρότατα θέματα όπως αυτό τις ιθαγένειας αλλά και τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στο χώρο διαδικτύου – ενημέρωσης, πρέπει να λάβουν τέλος.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η συναίνεση είναι συναίνεση στην καταστροφή, η δημιουργική αντιπολίτευση συναντά την ηγεμονική διάσταση ενός αδίστακτου κομματικού μηχανισμού. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει κάλλιστα τη μαγική εικόνα των δημοσκοπήσεων γι’ αυτό και παίζει το τελευταίο του χαρτί με την αλλοίωση του εκλογικού σώματος.
Ο Αντώνης Σαμαρά οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και κάθε στέλεχος που έχει διάθεση να προσφέρει, ιδιαίτερα αυτούς που αποδεδειγμένα συκοφαντήθηκαν στο παρελθόν. Παράλληλα οφείλει να απομακρύνει όλους όσους θα παίξουν παιχνίδια αυτιστικής σκοπιμότητας χωρίς διάθεση συνολικής προσφοράς. Ας αφήσει το εκλογικό σώμα να κάνει τις κρίσεις του… και το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει τις δημοσκοπήσεις του!
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το Antinews:
Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στη ΝΔ, λίγες ώρες πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υπό την ηγεσία του κ. Αντώνη Σαμαρά. Όπως γράφουμε αλλού, αιτία τα προβλήματα που δημιουργούν συνεχώς τα μέλη της Οικογένειας Μητσοτάκη και προσκείμενοι σε αυτήν βουλευτές με προφανή στόχο την μπαχαλοποίηση πρώτα της ΚΟ της ΝΔ και δεύτερον του κόμματος εν όψει Συνεδρίου.
Το πρόβλημα λαμβάνει πλέον κομβικές διαστάσεις. Ο Σαμαράς εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από την λαϊκή βάση, αλλά είναι αναγκασμένος να ηγείται μιας κοινοβουλευτικής ομάδας και ενός κομματικού μηχανισμού που δεν ελέγχει. Αν επιχειρήσει να περάσει τις θέσεις του εκτός οργάνων θα κατηγορηθεί για αυταρχισμό και ότι λειτουργεί αρχηγικά. Αν ακολουθήσει την τακτική της συναινέσεως που ακολουθεί τώρα θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο καταψήφισης της προτάσεώς του, ή οριακής πλειοψηφίας.
Για να αλλάξει όμως την σύνθεση των οργάνων και να αναδείξει πρόσωπα που θα εκφράζουν το νέο πνεύμα θα πρέπει να περιμένει το Συνέδριο του Ιουνίου. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή.
Έτσι τις τελευταίες ώρες πρόσωπα του σκληρού σαμαρικού πυρήνα άρχισαν να κυκλοφορούν την άποψη ότι δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να σηκώσει ο Σαμαράς το γάντι και να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην περίπτωση αυτή και επειδή δεν έχει παρέλθει 18μηνο από τις 4/10 οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα – δηλαδή ο Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα να εκλέξει στην Βουλή νέους ανθρώπους για τη νέα εποχή και το κυριότερο ελεγχόμενους από τον ίδιο.
«Θέλουμε μια ΝΔ των 800.000 χιλιάδων ή μια ΝΔ των φθαρμένων υλικών» λένε χαρακτηριστικά
Οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου, που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα από το γεύμα που παρέθεσε σε διευθυντικά στελέχη εφημερίδων ότι τυχόν καταψήφιση νομοσχεδίου θα σημαίνει προσφυγή στις κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση προσθέτουμε εμείς το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν αντανακλά τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου