TutUMakIaS TV

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Παπαρια αλλαγες και στο ασφαλιστικο.Ξεσηκωθειτε και διωξτε με τις αξινες η οτι αλλο προχειρο εχετε αυτους που λενε μαλακιες δημοσια και μετα εξαφανιζολ.......Kλεψτε το κρατος κλεφτη !!!!!!

O κος Λοβερδος παργματοποιει ακομη μια μγαλοπρεπη κυβισθηση,κοινως κολοτουμπα.
Περηφανος σαν κουρκος μας ειχε ανακοινωσει μολις ανελαβε οτι η αδικια θα διορθωθει ωστε να μην κλεβουν τα Ταμεια ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ εισφορες.
Φαινεται του ειχε πει ο προισταμενος του οτι λεφτα...υπαρχουν.
Τωρα που ειναι μονιμως εξαφανισμενος απο την χωρα παριστανοντας τον διπλωματη,μαλλον ανακαλυψαν οτι τα λεφτα φαγωθηκαν.
Οποιοσδηποτε αξιοπρεπης ανθρωπος θα ειχε παραιτηθει,διοτι δε μπορεις να αμολας κοτσανες δημοσια χωρις να δεις αν εχεις χρηματα.
Αλλα η αξιοπρεπεια ειναι προνομιο ανθρωπων του μοχθου και οχι ανικανων Υπουργων.

Περιορισμένες οι αλλαγές στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης


Περιορίζονται δραστικά οι ελπίδες όσων έχουν ασφαλιστεί σε δύο ή και περισσότερα ταμεία, για δικαιότερη και συνεπώς μεγαλύτερη σύνταξη, αφού τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη διαδοχική ασφάλιση θα προβλέπει πολύ μικρές βελτιώσεις στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.

Συνεπώς, οι αυξήσεις στις συντάξεις των διαδοχικά ασφαλισμένων, θα είναι σχετικά μικρές, και σίγουρα πολύ μικρότερες από τις συντάξεις που θα λάμβαναν εάν είχαν ασφαλιστεί σε ένα μόνο ταμείο. Στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται τρόπους αύξησης της σύνταξης, κι έχουν καταλήξει στην εφαρμογή ενός συντελεστή, κοντά στο 1,5%, βάσει του οποίου θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές κατά τα έτη που ο ενδιαφερόμενος ήταν ασφαλισμένος σε προηγούμενο ταμείο από αυτό που θα αποδίδει τελικά τη σύνταξη.

Αν και η αρχική πρόταση της επιτροπής ήταν, τη σύνταξη να την αποδίδει ο φορέας στον οποίο ο ασφαλισμένος έχει διανύσει τα περισσότερα έτη ασφάλισης και ο υπολογισμός της σύνταξης να γίνεται σαν όλα τα χρόνια να έχουν διανυθεί στο ταμείο αυτό, τελικά, το κόστος ενός τέτοιου μέτρου κρίθηκε απαγορευτικό.

Σύμφωνα με μελέτη που έκανε για λογαριασμό της προηγούμενης κυβέρνησης, ειδική επιτροπή, με επικεφαλής το νομικό Δ. Μπούρλο, σε βάθος 15ετίας, τα ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ, θα επιβαρύνονταν με 252,3 εκατ. ευρώ, εάν περνούσε η πρόταση αυτή. Υπό το βάρος όμως των δραστικών μειώσεων σε δαπάνες για ασφάλιση, παράλληλα με την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μια τέτοια απόφαση θα έριχνε έξω τους απόλυτα δεσμευτικούς προϋπολογισμούς των ταμείων, που πλέον, θα παρακολουθούνται τόσο από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και από κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, ανά τρίμηνο. Έτσι, εξετάζεται να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς, με τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα να απονέμει τη σύνταξη, η οποία όμως θα υπολογίζεται, όσον αφορά στο χρόνο που διανύθηκε στα υπόλοιπα ταμεία, με έναν συντελεστή ωρίμανσης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, ακόμη κι αυτή η διάταξη, που στηρίχθηκε στην αρχική πίεση του ίδιου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προχωρήσουν οι αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, τόσο για το ύψος των συντάξεων όσο και για το χρόνο απονομής τους, έχει πλέον μπει στη μέγγενη της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Συνεπώς, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον «κλείσουν» κάποια μέτωπα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα της θέσπισης φόρου – πόρου για την κοινωνική ασφάλιση. Εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους δύο υπουργούς, Εργασίας και Οικονομικών, τότε δεν αποκλείεται οι αλλαγές στη διαδοχική ασφάλισης, έστω και περιορισμένες, να προχωρήσουν.

Στο σχέδιο νόμου, θα περιλαμβάνεται επίσης διάταξη σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει σύνταξη από τον τελευταίο φορέα, επειδή δεν πιάνει το όριο ηλικίας, η αίτηση θα διαβιβάζεται στο προηγούμενο ταμείο. Στόχος της διάταξης, είναι να προστατευθούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ειδικές ομάδες ασφαλισμένων, κυρίως μητέρες, για τις οποίες υπάρχουν διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα ανά ταμείο.

Οι αλλαγές στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης θα αφορούν τόσο τα ταμεία κύριας ασφάλισης όσο και τα αντίστοιχα επικουρικά.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί ο λιγότερο δαπανηρός στόχος της μείωσης του χρόνου στην απονομή της σύνταξης, αφού εκτός από τη μείωση έως και κατά 35% της σύνταξης, ο εργαζόμενος που έχει ασφαλιστεί σε δύο ή και περισσότερα ταμεία, αναμένει έως και 2 χρόνια από τη μέρα που θα καταθέσει τα δικαιολογητικά του, έως ότου του εγκριθεί η σύνταξη. Στο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν δύο χρόνια πριν από τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση, να ζητούν προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις.

http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου